Hallo allemaal,
Wij zijn groep 1/2 van basisschool De Adalbert. Samen leren en spelen we met veel plezier! Onze juffen zijn Sara en Ellen. Juf Sara is op maandag, dinsdag en woensdag bij ons en juf Ellen op donderdag en vrijdag.
Iedere dag starten we in de kring en dan bespreken we met elkaar welke dag het is, wat we allemaal gaan doen die dag en ook leren we dan iets nieuws of oefenen we iets wat we al eens gedaan hebben.
Na de kring gaan we buitenspelen of gymmen in de speelzaal. De gymzaal wordt ook gebruikt voor andere lessen, zoals bijvoorbeeld dramalessen.
Weer terug in de klas na het buitenspelen of de gymles, is het tijd voor een lekker stuk fruit en drinken. Als de buiken lekker gevuld zijn, is het tijd voor de werkles. Tijdens deze les werken we aan een verplicht werkje, aan een zelf gekozen werkje, of spelen we in de hoeken. Door het werken met verplichte werkjes leren we al een beetje plannen! Tijdens de werkles komt een aantal kinderen met de juf samen in de kring. Dit noemen we de kleine kring. Tijdens deze kleine kringen is er vooral veel aandacht voor taal en rekenen.
Als de werkles voorbij is komen we weer bij elkaar in de kring en praten we nog even na over de werkles. We laten werk aan elkaar zien en vertellen wat er heel goed ging tijdens het werken en spelen en ook waar we een volgende keer nog wat extra op moeten letten. Als we dit besproken hebben, is het tijd voor nog een leuke kringactiviteit. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een leuke reken- of taalactiviteit in de vorm van een spelletje, voorlezen, zingen en nog veel meer.
Na al dat werken en spelen gaat er wel een lekkere lunch in en daar is het nu dan ook tijd voor. We eten allemaal in ons eigen groepje en dat is ook weer hartstikke gezellig. Als we klaar zijn met de lunch, gaan we weer of naar buiten , of naar de speelzaal en net als 's morgens, is het na het buitenspelen of de gymles weer tijd voor een werkles. Ook dit is weer een les met verplichte werkjes, zelf gekozen werkjes, spel in de hoeken en een kleine kring.
We komen na de werkles weer samen in de kring om na te praten over de werkles en om samen de dag af te sluiten. Vaak doen we dan nog een leuk spel, zingen we, of leest de juffrouw voor.
Om 14.00 uur is het thuis om naar huis te gaan en komen we graag en met veel plezier de volgende schooldag weer terug!
Tot ziens en de groetjes van ons allemaal!